2011. április 14., csütörtök

Mustáros rozmaringos nyúlcomb diós kéksajtos polentával és grillezett paprikával



Hozzávalók:

60 dkg nyúlcomb
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss rozmaring
3 teáskanál dijoni mustár
2 teáskanál mustármag
1 dl rosé bor
1 dl tejszín
1 kanál kukoricaliszt
5 dl tej
5 dl víz
25 dkg kukoricadara
10 dkg dió
10 dkg kékpenészes sajt
4 db paprika
olivaolaj

Elkészítés:
Mozsárban durvára török borst és 1 kanál mustármagot. Összekeverem zúzott fokhagymával,1 ág apróra vágott rozmaringgal és egy teáskanál dijoni mustárral. Ezzel a keverékkel bekenem a kifilézett nyúlcombokat. Annyi olajat öntök rá, ami ellepi és egy éjszakát hűtőszekrényben pácolom.

Másnap kiveszem a pácból a combokat szárazra törlöm papírtörlővel. Egy serpenyőben olajat hevítek. A combokat sóval, borssal fűszerezem és mint egy hústekercset feltekerem. Megtűzöm hústűvel és a forró olajban minden oldalára kérget sütök, majd átteszem egy tepsibe és 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütöm. A visszamaradt olajba beleöntöm a bort, beleteszek 2dkg apróra vágott diót, 1 ág rozmaringot és 2 teáskanál dijoni mustárt. Amikor a bor a felére beforrt, átszűröm egy gyorsforralóba, picit megsózom és a tejszínben elkevert kukoricaliszttel mártás sűrűségűre főzöm.

A tejet vízzel és sóval felforralom. Folyamatos kevergetés közben hozzáadom a kukoricadarát és sűrű puliszkát főzök belőle. A maradék diót mozsárban durvára töröm és 2 részre osztom. Egy tálcára szóróm a dió felét, ráöntöm a sűrű puliszkát. 1 ujjnyi vastagra elsimítom, majd a tetejét megszórom a dió másik felével és hagyom kihűlni. Mire kihűl jól formázható lesz. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok belőle, forró olajban mindkét oldalát megpirítom, vigyázva, nehogy a dió megégjen. Amíg a puliszka készül, a paprikákat félbe vágom és félig megsütöm sütőben.

Tálalás:

A tálaláshoz a maradék rozmaringot apróra vágom és elkeverem kevés olivaolajjal. A kész nyúltekercseket ujjnyi vastag szeletekre vágom. A kéksajtot felszeletelem.
A tányér közepére teszek egy kevés mártást. Erre kerül egy polentakorong, amire teszek egy nyúlszeletet és egy szelet sajtot. Ezt addig ismétlem, amíg a megfelelő adagot elérem. fontos, hogy a tetejére egy polentakorong kerüljön, amire már csak sajtot teszek. A "torony két oldalára kerül 2 fél paprika, amit meglocsolok a rozmaringos olajjal és egy kevés sajtot morzsolok bele. díszítem egy kevés mártással, frissen őrölt borssal és néhány csepp olajjal.

További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/

2 megjegyzés:

  1. Ez a recept határozottan tetszik! :)
    Nagyon eltaláltad az ízeket. Remélem, nyersz velel a nyuszis pályázaton!

    VálaszTörlés